John 8:32  Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria. Allt som händer i världen har sina rötter i religion och det är vad denna hemsida handlar om

Kristendom, Mysteriskolan

Spegeln och vad den symboliserar

Vi har alla läst om sagan om häxan som pratar med spegel och frågar

Spegel spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast i världen är!

Det är från Snövit och de sju dvärgarna som många tror är just en saga och inte något annat, men det finns faktiskt sanning i denna symbolism och vad den symboliserar inom det ockulta. Spegeln och egentligen alla liknande symboler som en spegelblank sjö där man ser sig själv eller ett fönster eller bara en yta där man kan se sig själv kan symbolisera och tjäna samma syfte.

”Thus, the mirror reflects the astral light as the same way that reflects the sunlight. If we consider the teachings of the esoteric tradition, assuming that the astral light has a kind of universal memory, registry of all things present, past and future, it results that the magician (or the witch, the sorceress), fixing his eyes on a reflection of a magic mirror or, even – by the concentration in a ordinary point of light, becomes able to perceive the astral light and to distinguish there – (or to access) – the information that wants to obtain.”

Källa: http://www.sofadasala.com/english/magicmirror.htm

Spegeln men även en kristallkula tjänar som portal till den andra sidan eller i den värld som ”andar” finns. Man har sett denna spegel i otaliga filmer där man visar faktiskt vad den symboliserar och vilket syfte den används. Med hjälp av spegeln så kunde man se vad som händer kunna se saker som kan komma hända i framtiden, eller få information från den andra sidan som man frågar efter. Utan egentligen veta om informationen eller det man ser är sant, eller framför allt varifrån man får denna information ifrån. En sak man borde fråga sig själv är om ”anden ” i spegeln vill en väl och inte ger en information som faktiskt bedrar och skadar en och andra eller göder ens ego och får en att göra dåliga saker.

”Crossing the mirror, like a portal between two worlds, Alice entered in the Wonderland. The destruction of Narcissus was a water mirror. The curious fascination caused by reflection in the mirror image lures people since the remotest antiquity.”

Källa: http://www.sofadasala.com/english/magicmirror.htm

Som i filmen Matrix där Leo förr vid spegeln och plötsligt så kan man säga omfamnar spegeln honom. Detta har alla en och samma symbolism. Eller i filmen sagan om ringen där xxxx tittar i kristallkulan och ser Sauron och kan se vad denne planerar att göra.

Denna spegel är något man länge har använt inom magi för att i sin tro få fördelar över andra, att man får någon form av hjälp och information man annars inte skulle få tillgång till. Speglar eller magiska speglar har använts sedan antiken för just att kunna få kontakt med den andra sidan.

”The spirit in the mirror can overlook all of the land, transmit supernatural knowledge, and give this insight to his ruler.”

Men sanningen är att den verkliga symbolismen med dessa spegelföremål är att de symboliserar en spegelvänd bild av sanningen. Man kan se det som att i vår värld har man sanningen medan i spegeln så finns det den spegelvända världen eller vad man kan se symboliserar lögnen. Eftersom det man ser i spegeln symboliserar en förvridning av sanningen. Det ”varelsen” i spegeln säger eller visar är en lögn och den värld som man passerar representerar lögnens värld där demoner faktiskt bestämmer i. Det enda man får utav denna är det som den andra sidan tjänar på, något som alltid leder till något dåligt för någon person även den som utnyttjar spegeln i tron för egen vinning. För en av guds änglar får ej använda sig av en sådan. Orsaken är att vi inte ska använda oss av en sådan och veta vad det är för varelser som huserar i spegeln.

Andar är alltid demoner oavsett vad dessa får oss att tro, vilket är bra att veta för att se och inse vad som är lögn. En ”ande” ifrån gud är annorlunda än demon från satan som lurar, bedrar en på olika sätt.

Filmer med magiska speglar, eller andra filmer som öppnar upp för och skapar intresse för magi, ser vi allt oftare i idag. För agendan är att lura oss ifrån gud och söka oss till magi och tro att det är helt ok. Filmer eller böcker som Snövit och de sju dvärgarna eller Alice i Underlandet är ett av deras medel för att skapa det tillsammans med dagens filmer mer öppet visar det.

Lämna ett svar