John 8:32  Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria. Allt som händer i världen har sina rötter i religion och det är vad denna hemsida handlar om

Uncategorized

Vägen till sanningen – sanningen är ofta det man inte tror!

Jag ska erkänna att för så trodde jag mycket på vad man fick lära sig i skolan, vad media skrev eller vad folk i ens närhet sade utan att fundera om det var sant. Jag köpte det mesta till 100% utan att fundera en andra gång.

Men sedan kom 911 och saker och ting ändrades jag blev intresserad av att ta reda på vad som verkligen låg bakom denna terrorattack och varför. Till en början var jag väldigt tveksam och kritisk till de olika förklaringar och konspirationsteorierna. Men denna händelse hade skapade ett tvivel om vad som är sant eller lögn, sedan dess så har jag alltmer börjat tvivla på vad skolan, media och andra som förmedlar någon form av åsikt. Jag har sedan dess ifrågasatt och inte trott på saker och ting utan en viss tvekan. Det lede till att jag blev mer öppen för idéer och inte trodde på det som spreds utan var mer intresserad av att söka sanning även om det var emot mina dåvarande värderingar. Så efterhand så började man få en mer klar bild över vilka som sa sanning och de som oftast ljög. De som oftast visade sig vara ärliga ofta vara vanligt folk utan något att tjäna på att ljuga medan de som ljög var ofta media, politiker, kändisar oavsett var de kom ifrån. De som ljuger kan man se inom både högern och vänstern, de är oftast inom media, politik, från diverse organisationer runt om i världen och oberoende av bakgrund som ras, religion.

Livet är som jag förstått något som mer kan likna ett minfält som man går över och om man trampar på minor hela tiden. Dessa minor är lögner som man hela tiden får höra ifrån skolan, media, närstående, böcker. Lögner man blir bombarderad med hela livet. Men hur kommer man ut ur detta det är det svåraste i livet men tyvärr så ifrågasätter folk så lite och de borde var mer kritiska och undersöka mer. Frågan är om, fortsätta att trampa på minor eller lära sig att undvika dom.

Men vad är sanning och hur hittar och hur följa man den. I alla fall inte genom att mura in sig i sina egna åsikter och inte accepterar att man faktiskt kan vara lurad. Hur kan man bevisa för en person som har läst mängder av fakta som rättfärdigar denne åsikter som gör att han anser att han har rätt. Det är något som är väldigt svårt, det är också ett av det svårast en människa kan göra. Detta är något som jag märkt är svårt för de som tänker kollektivt, personer oavsett politiska värderingar, för de har hela sin omgivning, vänner, familj som tänker samma sak och att gå utanför den betyder att hela sitt liv blir förstört och vem vill det. Att bli ensam utan vänner är ett av de värsta som kan ända en man tvingas ändra hela ens liv.

Många blir tyvärr lurade och låter sig luras, trots att de söker sanningen men oftast gör de ett stort fel och det är att söka information som rättfärdigar deras egna åsikter. Vilket gör att man sitter kvar i sitt gamla tänkande som egentligen inte leder någon vart som ofta är felaktigt. Själv så har jag lagt upp en enkel strategi. Att se allt som ett stort pussel och om pusselbiten inte helt passar in så

betydde det att något var fel och jag lade inte ditt den förrän det passade in.

Att inse att man har blivit lurad och bedragen hela livet är något som är otroligt svårt att inse och

acceptera. Framför allt att behöva acceptera och inse hur mycket som vi har faktiskt blivit indoktrinerade i och att tro på trots att vi lever i en demokrati eller har full yttrandefrihet. Så pass mycket att jag idag inte tror på saker och ting om jag inte får ett 100% svar.

Enda sättet att undvika att bli lurad är att inte tro på saker som sägs skrivs oavsett från vem det är som säger det, utan ta först reda på saker och ting själv. Ta reda på en organisations historia vem en person har arbetat med, vilka åsikter har denne.  Helt enkelt att göra en undersökning själv som ofta inte behöver ta en så lång tid, i vissa fall bara några minuter att inse att det är en lögn. Läs inte bara en källa utan läs flera samt ta reda på vem som skriver. Framför allt lås inte in dig i en box där du undviker att läsa om saker och ting du ratar, utan var öppen för allt men tro inte utan bevis. Undvik inget framför allt när det handlar om religion något som alltid och fortfarande påverkar våra liv på ett sådant sätt man ofta inte tänker på. För det finns en absolut lögn och det finns en lögn inom religion, något som många inte accepterar.

Se inte ner på någon eller upphöj ingen, för vem vet vem som säger sanningen, jag själv har gjort misstaget att tro på en person som ljugit medan jag misstrott en sanningssägare, orsaken har varit att jag lyssnat på fel person och inte ifrågasatt. Sedan behövt ändra min inställning vilket är något som är jobbigt.

Man måste lära sig en sak vi lever i ett spel och i det är att alla medel är tillåtna, de offrar folk utan betänkligheter och de är mästare på att lura och bedra folk. För de har lurat och bedragit mänskligheten sedan tusentals år tillbaka.

Lämna ett svar