John 8:32  Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria. Allt som händer i världen har sina rötter i religion och det är vad denna hemsida handlar om

Kristendom

Westboro Baptist church

Westboro Baptist church, praktiserar de kristendom med sin hatiska retorik mot homosexuella och transpersoner samt andra som de anser att gud hatar. Varför skulle gud hata homosexuella och transpersoner? Det är något som vissa missförstått med bibeln men att denna kyrka syns i över huvud taget har också med en agenda att smutskasta kyrkan och kristendomen. För jag kommer ihåg själv vad jag tyckte om kristna efter att sett på tv hur dessa beter sig. Ser man hur de pratar, samt ser hur andra kristna beter sig tillsammans med det man hört vad som står i bibeln. Så får man snabbt en negativ bild av kristna även om den inte är sann. Men målet är just att förmedla en negativ bild av kristendomen så att fler tar avstånd till kristendomen.

Denna kyrka har fått många att vända sig ifrån kristendom och därmed har dessa medlemmar dragit på sig en stor synd. För gud hata ingen människa på denna jord och vill faktiskt vårt bästa. Problemet är att vi oftast inte lyssnar på gud och därför går det som det gör i denna värld. Jesus sökte upp och hade som mål att komma nära de som syndade medan denna kyrka stöter bort syndare vilket är helt emot kyrkans tro och vi ska följa Jesus som ett exempel vilket återigen denna kyrka inte gör.

Innan jag blev kristen så tyckte jag som många andra, att medlemmarna var tokiga och skapade en negativ bild hos mig av kristna, något som media hjärna gör när de visa dom på tv och i tidningar. Trots att denna kyrka är så anti kristen som det bara går. Ingen riktig kristen beter sig så här och de har varit ett problem för kristendomen. Denna kyrkas värderingar är något som jag under senare år insett är motståndarnas syn på just kristendom. Det är därför de så ofta visades upp.

Några exempel på Westboro Baptist church hatiska retorik där de påstår att gud hatar oss, gud hatar homosexuella och annat som DE anser att gud hatar. Varför tror de att gud skulle hata oss även om vi gör fel. Visst vi syndar men vi har möjlighet till att få förlåtelse. Denna kyrka har missförstått bibelns budskap något som så många andra har gjort.

De skriver saker som:

”God hates you tears”

”God is your enemy”

”God blew up the shuttle”

”God hates fags”

De ser gud som en hatisk och rent ondskefull och skapar en hatisk stämning överallt de kommer. De sårar, skapar hat och ilska, hur stämmer det med den kristna tron och hur Jesus var mot sina medmänniskor. Jesus ville nå syndarna och visade kärlek mot syndarna det var ju de som Jesus sökte upp och ville rädda. Samma personer som denna kyrka sprider ett hat emot.

På deras hemsida kan man läsa.

”God Loves a Humble Heart”, Gud älskar ödmjuka personer.

Något som visar att de inte har tänkt igenom det de gör.

Gud hatar våra synder men inte individen, vilket står i bibeln att vi även ska be för våra fiender och de som hamnat fel i världen, de som gör fel och inte förstår vad för budskap kristendomen verkligen har. Så man kan säga att de har ett antikristet budskap.

Matteus 5:44  Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er.

Matteus 5:43  Ni har hört att det är sagt: Du skall älska din nästa och hata din ovän. 

Matteus 5:44  Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er. 

Dessa verser visa hur fel Westboro Baptist church har tyvärr så får denna ”kyrka” oss kristna att verka mer tokiga. Men media som annars struntar i allt kristet och undviker att intervjua riktiga kristna de med heliga anden som vägleder oss intervjuas och syns inte så ofta i nyheterna. Så denna kyrka passar den okristliga världen att visa upp enbart för att få så många att vända kyrkan ryggen till och tyvärr öppna sig för andra trosuppfattningar samt ateism.

Som kristen är jag emot pride och homosexualitet men inte hatar jag de som är homosexuella eller transpersoner. För jag vet samtidigt att dessa personer är lurade och har hamnat fel liksom medlemmarna i denna Westboro Baptist church. Jag kan bara be för att dessa medlemmar kommer till sin sans och inser det som är fel i deras retorik och åsikter.

Satan är bra på en sak och det är att lura och bedra oss människor något som vi har enormt svårt att skydda oss emot, framför allt om vi inte har något skydd från gud genom den helige anden. Jesus kom hit till oss för att SKYDDA oss ifrån de onda makter som vi idag ser får allt mer makt över samhället.

Fast det finns hopp, flera medlemmar har hoppat av, det bästa som kunde hända är att de lade ner kyrkan.

En intressant video om en dotter som lämnat Westboro Baptist church.

Lämna ett svar