John 8:32  Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria. Allt som händer i världen har sina rötter i religion och det är vad denna hemsida handlar om

Dagens lögner, Media

Dagens lögner – New York Times misstag upprepas nu i Sverige

Dagens lögner granskar hur media ljuger och kommer med falska fakta för att manipulera våra åsikter. Vilket de gör ofta på en väldigt intelligent men synisk syn sätt på sina läsare och tittare.

Såg en intressant artikel i svd om att ” New York Times misstag upprepas nu i Sverige” som handlar om att New York Times hotas att bli stämplad som partisk och hur journalister riskerar att förlora trovärdighet. En artikel som jag tycker kommer väldigt sent med tanke på att alla medier idag är partiska, som i fallet Trump och Biden så är närmast alla medier kritisk mot Trump och lyfter fram Biden som det stora hoppet. Trots att det är Biden som har visat sig vara korrupt och Trump bekämpar korruption. Så skriver man mycket lite om Bidens korruption men hade det varit Trump så hade vi haft det hängande på nyheterna dygnet runt. Men så är det med de som är skyddade av media.

https://www.svd.se/new-york-times-misstag-upprepas-nu-i-sverige

”Ansedda The New York Times har varit i blåsväder på sistone – och framstår som alltmer partisk. I både USA och Sverige finns en tendens att journalister tar ställning. Det är förödande för journalistikens trovärdighet.”

Sanningen är att det är ingen tendens, journalister är partiska och det är så öppet och så tydligt att deras journalistik är åt vänster, inser man inte det så är man närmast blind. Så tror man på media idag så har man gjort sitt stora misstag och är väldigt naiv.

”NEW YORK. Under mitt första år som korrespondent i USA, Donald Trumps fjärde år som president, har jag fått en allt mer kluven relation till kåren jag tillhör.”

Det är snällt sagt att man enbart har en kluven relation men jag kan förstå, lever man i lögn så är det svårt att se vad som är sant eller falskt framför allt när man omger sig med personer som är så otroligt okunniga om hur världen ser ut idag och så hjärna vinklar fakta så att det passar ens åsikter och inte förmedlar riktiga fakta och sanningen.

”Journalistiken är viktig för demokratin, men ibland får jag intrycket att journalister samtidigt, cyniskt eller omedvetet, bidrar till splittringarna i samhället.”

Journalister och media är en av den viktigare delen inom demokratisk och fritt samhälle men media gör inte sitt jobb utan är mer ett agendadrivet propagandaministerium. Dagens media splittrar vårt samhälle eftersom de skriver så ensidigt och favoriserar de som har de åsikter som passar deras åsikter. Att de medvetet demoniserar de som har andra åsikter skapar splittring, vilket media är skyldig till och inte politiker som Trump. Det skapar en miljö där de som blint tror på medier är så övertygade i att de har rätt att de inte accepterar att de kan ha fel och de som söker sanningen och har andra erfarenheter inte kommer att acceptera den andres åsikter. Så därför kommer vi att få ett delat samhälle mellan de som faktiskt är hjärntvättade och lurade och de som vet och har kunskap i vad som händer.

Det finns de som tycker om vad medier skriver för de är vänster och medier är oftast idag vänster så de som tror blir alltmer åt vänster och tror på alla lögner som sprids av mediabolagen.

”Det sägs ibland att behovet av oberoende journalistik aldrig förr varit så stort. Men det räcker inte att oberoende medier existerar. Det gäller att även titta på hur uppdraget utförs och hur oberoendet manifesteras.”

Ja det är därför man idag hellre läser den så kallade ”alternativ” media för de är det som mediabolagen ofta inte är, oberoende för de visar sig oftast skriva sanningen.

”Det är inte nyhetsmediernas uppgift att tala om vad läsarna ska tycka utan att ge dem underlag att forma sina egna uppfattningar. Förmodligen förändras de inte, men det ”oförståeliga” kanske blir lite mer förståeligt.”

Precis men det är precis vad media gör om, de formar och skapar våra åsikter och demoniserar och skuldbelägger de som har fel i deras åsikter.

En sak som jag får känslan av att denna artikel har som uppgift att få oss att tro att det som journalister skriver inte är en medveten strategi av mediabolagens ledning. Det är inte någon slup eller att situationen blivit som den blivit inom media. Att vi idag har en så vänstervriden journalistkår som vi har. Det är en del av den agenda som man ser i samhället, där media uppgift är att liksom flera andra att forma och skapa ett samhälle där alla tänker på ett sätt och om man inte tänker som de vill så blir man tystad. Det är precis det som händer idag. Har man andra åsikter än media så har man svårt att i en grupp att yttra den. Säg att man har på sitt jobb en diskussion om Trump eller immigration, hur många av de som är emot immigration för Trump kommer att yttra sig. Väldigt få och det är problemet idag. Media driver detta så hårt att har man fel åsikt så kan man förlora allt, vänner, jobb, flickvän vilket händer oftare än vad man tror.

Har faktiskt varit i en situation där man stöt på en kollega med samma åsikter och det vi pratade om var inte bland andra kollegor utan stod lite avsides och pratade tyst. Eller hur många går på ett torgmöte där de som inte tror på denna idé om att människan orsakar klimatförändringar eller immigration, mot regeringens politik. Nej det är alltid max ett par hundra medan om det handlar om något media står bakom, så är det par tusen.

JA demokratin är under hot och en av de som driver och skapar detta hot är utan tvekan våra medier.

Om man tittar på de stor mediebolagens nyheter så är rådet stäng av tv sluta titta på deras kanaler, avsluta prenumerationen sök andra källor utvärdera dessa under en tid och se vem som kommer med sanningen och de som även ljuger och vinklar. Det tar ett tag att inse vem som inte är ärlig.

Lämna ett svar