John 8:32  Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria. Allt som händer i världen har sina rötter i religion och det är vad denna hemsida handlar om

Sverige

Coronaviruset och svenska myndigheters oförmåga

Folkhälsomyndigheten och statsepidemiolog Anders Tegnell har fått kritik för hur han hanterat Corona epidemin och med all rätta, först så tonar han ner det, har fel strategi i att möta epidemin och även åker till Somalia. Något som visar att de på myndigheten inte verkar förstå eller vara insatt i hur allvarligt detta virus är. Något som en vanlig person inser när man läser om detta virus. Men man var tydligen varit långsam även vid sarsepidemin som inte drabbade Sverige. Sedan har myndigheten varit dåliga på att samarbeta och ge information till andra länder och till svenska folket. Utan de verkar kört sitt eget race utan egentligen förstå eller söka fakta om denna epidemi. De har inte reagerat förrän vi har många fall men trots det inte gjort det som behövs. Något som experter har påpekat och kritiserat honom och myndigheten.

Vad några experter säger om hur myndigheten har hanterat situationen.                    .

”Jag är djupt oroad över utvecklingen. Jag skulle helst vilja att Stockholm var satt i karantän. Vi är nästan det enda landet i världen som inte tar till allt vi kan för att kväsa infektionen.”

”Betyder det att detta är en kalkylerad konsekvens som regering och Folkhälsomyndigheten tycker är okej? Hur många liv är de beredda att offra för att inte stänga ner och riskera större effekter på samhällsekonomin?”

Titta man på hur länder som Taiwan eller Hongkong och Singapore har hanterat epidemi, så har de lärt sig efter sarsepidemin. Vad dessa länder har gjort och lärt sig.

”That Hong Kong has become a lodestar for its ability to seemingly keep the disease at bay, for now at least, is no accident: it’s desperate to avoid repeating the nightmare of a 2003 epidemic. Globally, SARS or severe acute respiratory syndrome, infected over 8,000 and killed 774, including 299 in Hong Kong.”

”If you assume that containing an epidemic is like running a 100-meter dash, Taiwan had a head start because it was prepared,” says C. Jason Wang, director of Stanford University’s Center for Policy, Outcomes and Prevention, and one of the article’s authors.”

“Epidemic preparedness starts years before an outbreak,”

”To make quarantine less onerous, the government offers self-employed people $100 Singapore dollars ($73) per day, while employers are prohibited from detracting quarantine days from staffers’ annual leave.”

Källa: https://time.com/5802293/coronavirus-covid19-singapore-hong-kong-taiwan/

De har lärt sig följande:

  • Handla snabbt
  • Införa rese begränsningar från utlandet
  • Testa mycket för att hitta smittbärare och få bort dom ifrån att smitta
  • Karantär
  • Socialt distansera sig, desto mindre kontakt desto bättre
  • Förbjuda stora grupper som fester, bio,
  • Effektiv kommunikation till samhället om vad som händer och vad som behövs göras

Detta har många andra länder inte gjort och de får betala dyrt för detta. Men epidemin växer snabbt i andra länder, något som vi måste tänka på. Men vår svenska regering har gjort allt i det senaste laget och inte stängt eller satt t.ex Stockholm i karantän utan försökt att blunda för problemet och även haft sina egna teorier om hur man ska sköta detta, ett var att vi skulle låta så många smittas. Hur man har kommit fram till detta skulle vara lösningen är något som går helt emot de erfarenheter som dessa tre asiatiska länder fått. En fråga är varför har man inte varit i kontakt med dessa länder och lärt sig av deras erfarenheter för att undvika allt lidande. Men istället har man suttit själva och inte varit uppmärksam på hotet. Detta är deras vad man kan säga brott emot oss, att man inte verkar leva i verkligheten och inte förstå detta virus och hur skadligt och farligt detta är.

Men de försvara sig och påstår att de har kunskap men deras handling bevisar något annat. Det är inte konstigt att många inte har förtroende för myndigheterna idag.

”Anders Tegnell tillbakavisar kritiken och framhåller att kunskapsläget förändras från dag till dag. Han menar att Folkhälsomyndigheten har god kompetens att ta till sig både forskningsrapporter och nya rön.”

”Vi är en myndighet på 500 personer med olika kompetenser. Det finns ingen annan som har en samlad kompetens som ligger på vår nivå.”

Sverige har varit väldigt oförberedda på att hantera detta och saknat utrustning samt inte vetat hur man ska hantera detta virus. Men även om man inte vet så mycket om detta virus så kan man faktiskt lära av andra och deras erfarenheter och handla därefter. Istället har man inte tagit situationen på allvar och hanterat detta som om något som inte kan inträffa eller inte behövt oroa sig över. Trots att de rapporter som kommit ut ifrån Kina har varit alarmerande och man borde förberett Sverige. Nu i stället får man hantera detta om inte en katastrof både mänskligt och ekonomiskt under lång tid framåt.

En bra källa på hur epidemin utvecklas och hur många som insjuknat.

https://experience.arcgis.com/experience/685d0ace521648f8a5beeeee1b9125cd

Epidemins utveckling per dag!!!

Se de senaste dagarnas utveckling, för nu så sprids viruset i USA, Indien, Tyskland, Spanien, Frankrike mm och de har inte heller varit för snabba i att hantera sjukdomen.

Om Sverige klarar sig undan denna epidemi så är inte våra myndigheter att tacka utan att vi har kommit undan av en annan orsak.

En av få gånger media i Sverige skriver något intressant!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/experter-kritiserar-anders-tegnell-i-intern-mejltrad-blodigt-allvar

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/experter-kritiserar-anders-tegnell-i-intern-mejltrad-blodigt-allvar

Lämna ett svar